top of page

generatie

vintage

Op dit moment werk ik aan een fotoproject over kleding van ouderen. 

Tegenwoordig is kleding vaak een wegwerpartikel geworden. Het lijkt iets van de oudere generatie te zijn om nog jarenlang een lievelingstrui of -jurk te hebben, omdat veel kleding tegenwoordig nog maar één seizoen meegaat. 

 

Veel ouderen hebben kleding die ze al jaren dragen, en die nog steeds mooi is. Zij laten zo zien dat je duurzamer en zorgvuldiger kunt omgaan met spullen, waarmee ze een voorbeeld zijn voor jongere generaties. 

 

Voor dit fotoproject ben ik op zoek naar mensen (65+) die het leuk zouden vinden om met een 'oud' kledingstuk dat ze nog steeds dragen op de foto te gaan!

 

Het mag van alles zijn! Denk aan een trui, broek, een paar schoenen of een fleurige blouse. Maar een tas of hoed of mooie sjaal mag ook! Chique of alledaags: het kan allemaal.

 

Enige voorwaarde is dat het kledingstuk minstens 20 jaar oud is.

Lijkt het u leuk om ook op de foto te gaan voor mijn project? Geweldig! U kunt mij bellen of mailen voor een afspraak. Ook als u twijfelt of u geschikt bent, neem gerust even contact op.

06 40 59 00 15

info@maartjeterhorst.nl

Of vul onderstaand formulier in, dan neem ik contact met u op:

Bedankt voor uw bericht, u hoort van mij!

Anker 1
Maartje voor Groentje-1.jpg

VRAGEN & ANTWOORDEN

Waar zijn de foto's voor bedoeld?

Dit project is mijn afstudeerproject! Ik studeer aan de Fotoacademie in Amsterdam.

 

Op welke termijn moeten de foto's worden gemaakt?

Het afstuderen vindt plaats in mei. Ik ben nog tot ongeveer eind maart bezig met het maken van de foto's. Maar hoe eerder hoe beter natuurlijk! 

Welke informatie komt er bij de foto's te staan?

Elke geportretteerde krijgt een soort klein hoofdstukje met een tekstje over het kledingstuk en bijvoorbeeld over uw band met kleding in het algemeen. Ik vermeld ook altijd de voor- en achternaam en de leeftijd van de geportretteerde. 

Waar zijn de foto's straks te zien?

De foto's worden getoond bij de afstudeerexpositie (29 - 31 mei 2020, locatie: Loods 6 in Amsterdam). Mijn plan is om er voor deze expositie een mooi fotoboek van te maken. Daarnaast zal ik media benaderen met de vraag of ze het leuk vinden om iets over mijn project te publiceren. Voor een beginnend fotograaf zijn dat soort publicaties natuurlijk erg belangrijk voor een beetje naamsbekendheid! Dat heb ik ook al wel vaker gedaan, als ik blij was met een fotoproject. Benieuwd hoe dat eruit zag? Zie 'publicaties'

Mocht u een geschikt kledingstuk in de kast hebben hangen, dan hoop ik dat het u leuk lijkt om mee te werken aan het project! 

Graag tot horens! 

bottom of page