top of page

Biografisch kunstportret

Een biografisch fotoportret van jou, samen met je geliefde, gezin of van je (groot)ouders in de eigen omgeving. Tot in detail uitgedacht en geleverd als fine art print in een prachtige houten baklijst, klaar voor aan de muur. 

Wat is het?

Een familieportret geïnspireerd op de stijl van de oude meesters. Donker met hooglichten op de gezichten en voorwerpen. Mooi sferisch licht, een kunstportret.

Het wordt een portret voor het leven, een moment in tijd dat is vastgelegd voor nu en later. Een prachtig cadeau voor jezelf of een ander. 

Kunstportret in setting-2.jpg
Inspiratie voor het portret zijn de familieportretten en schuttersstukken van de oude Hollandse meesters zoals schilders Frans Hals, Rembrandt van Rijn en Hendrick Corneliszoon van Vliet.

 

Het portret kan het beste worden gemaakt in de woonkamer, waarbij we gebruikmaken van de aanwezige meubels voor een huiselijke sfeer. 


De geportretteerden worden vastgelegd met een voor hen typerend(e) voorwerp of bezigheid.

1200px-Hendrick_Cornelisz._van_Vliet_-_Portrait_of_Michiel_van_der_Dussen_and_His_Family_-

Het proces

Voorbereiding

Voorafgaand doe ik beeldonderzoek naar oude familieportretten en schuttersstukken die een inspiratiebron kunnen zijn voor het specifieke portret. We overleggen over de gewenste kleurstellingen, kledingkeuze en de objecten/bezigheden die een plek krijgen in het portret. Eventueel aanschaf achtergronddoek, als een effen achtergrond gewenst is. Dit beslissen we in overleg. Ik maak een lichtplan voor een goede verlichting van de geportretteerden een schets van de compositie. 

Tijdens

We bouwen gezamenlijk de ‘set’ op in de gekozen ruimte. Ik bouw het licht op en maak testopnames. De geportretteerden zijn tijdens het opzetten van de set af en toe even nodig, maar pas echt tijdens het maken van de foto’s. Na het maken van de foto’s moet de set worden afgebouwd. In totaal zal ik ongeveer drie uur aan het werk zijn; bij voorkeur in de avond, in verband met de controleerbaarheid van het licht.

Na

Er wordt een eerste selectie gemaakt uit de beelden van ongeveer vijf foto’s. Deze leg ik aan de geportretteerden voor. Zij kunnen vervolgens hun favoriete portret kiezen. Dit beeld wordt tot in de puntjes afgewerkt (lichtheid, contrast, kleuren), zodat er echt een kunstportret ontstaat. Ik werk met wat er is en pas geen grote beeldmanipulaties (dingen helemaal weghalen of erbij plaatsen, of gezichten bewerken) toe. Het gekozen beeld wordt gedrukt door een professioneel fotolab op fine art-papier. Het portret wordt afgewerkt met een houten baklijst in een houtkleur naar keuze.

Prijs op aanvraag

STIJL EN SFEER

Heb je interesse?

Geef me een seintje met dit formulier, dan neem ik contact met je op.

Dank voor je bericht!
bottom of page